Cadeautips voor iemand met kanker

Wat voor cadeau geef je iemand die kanker heeft? Met welk cadeau steek je iemand een hart onder de riem? Mijn vrouw heeft kanker gehad, dus ik weet helaas uit ervaring wat goede cadeaus zijn. Op deze pagina vind je alle cadeautips.

geschreven door Stefan Verhoeve | Kanker


Mijn vrouw kreeg borstkanker. Destijds 37 jaar jong en moeder van twee kleine kinderen. De cadeautips zijn gebaseerd op deze ervaring. Maar ik weet zeker dat iedereen die kanker heeft, geholpen kan zijn met deze tips. Bovendien, het gaat niet om materialistische cadeaus: in ons geval waren het juist de kleine dingen die de moed gaven om door te gaan. Kook eens maaltijd, kom een kop thee drinken of bel eens. Aandacht maakt alles mooier.

Hieronder vind je cadeaus die ons hebben verrast en zeer welkom bleken. Heb je aanvullende cadeautips voor iemand met kanker? Laat het weten en ik zet ‘m erbij.

Ik update deze lijst geregeld. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief FairHoeve:

Kook een maaltijd

Geen boodschappen hoeven doen, te bedenken wat je gaat eten en te koken. Dat scheelt. Als iemand voor je kookt is dat een opluchting in de dag, want net dat koken kan teveel zijn. Dus laat even weten wanneer je kookt, en breng een simpele, voedzame maaltijd langs.

Groen doet je goed

Kamerplanten zijn fantastisch. Allereerst zuiveren ze de lucht. Daarbij geldt: hoe meer en groter het blad, hoe beter. Bovendien zijn dat vaak makkelijke planten om te verzorgen.

> Biologische kamerplanten vind je vaak bij jouw lokale tuincentrum en op Sprinklr.co

Warme deken

Mijn vrouw had het vooral tijdens de chemokuren altijd koud, hoe warm het ook was. Zij kreeg een wollen plaid cadeau en dit is haar maatje geweest de afgelopen periode.

> Klippan wollen dekens zijn hier favoriet. Zij gebruiken onbespoten ecologisch wol. O.a. verkrijgbaar bij Bo Klippan

Foto’s

Een boek lezen was vaak teveel gevraagd, maar lekker door foto’s heen bladeren kon altijd. Zoek een leuke collectie uit en laat ze afdrukken. Bij ons staan de foto’s door het hele huis.

Netflix abonnement

Hier zijn wat uurtjes Netflix gekeken door mijn vrouw. Ze was te moe en zwak om iets te doen, maar kon ook niet de hele dag slapen. Heerlijke feel-good films gingen er dan ook in als zoete koek.

Goede oordoppen

Rust is zo belangrijk. Bij ons in huis was dat met twee kleine kids soms zoeken. Goede oordoppen bieden uitkomst.

> Oordoppen van Loop waren een succes. loopearplugs.com


Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief FairHoeve: