FairHoeve 6 | De kracht van andere mensen

FairHoeve elke maand ontvangen?

Schrijf je gratis in!

FairHoeve nieuwsbrief door Stefan Verhoeve

STEFANVERHOEVE.NL | 11 DECEMBER 2023

De kracht van andere mensen

Mensen geven energie. Je hebt het vast wel eens ervaren dat je na een leuk gesprek ineens vol energie zit. Aan de andere kant: je hebt vast ook wel eens ervaren hoe je volledig “leeg kan lopen” bij bepaalde personen. Ik ben de laatste tijd meer bezig met de “mensen-energie”: hoe beïnvloeden anderen mij? En word ik daar blij van?

But you can change the people around you. Credits: Anthony Vicino

Een tijdje terug zag ik dit mooie plaatje voorbij komen op LinkedIn (credits: Anthony Vicino). Je kunt mensen zelf niet veranderen, maar je kunt wel veranderen welke mensen er om je heen zijn. Ik zeg niet dat je je hele vriendenclub bij het grofvuil moet zetten en op zoek moet gaan naar nieuwe contacten. Het besef dat mensen invloed op je hebben is al genoeg. Zodra je dat doorhebt, ga je vanzelf op zoek naar mensen waar je energie van krijgt, in plaats van mensen die je energie kosten.

Normaliter is tijd niet kostbaar genoeg om hele scherpe keuzes te maken, althans dat ervaar ik. Toen ruim een jaar terug bij mijn vrouw borstkanker geconstateerd werd en tegelijk onze jongste dochter werd geboren, werd mijn tijd ineens heel kostbaar. Ik had simpelweg geen tijd meer over: al mijn tijd ging naar het zorgen voor mijn gezin en mijzelf. Het hoofd boven water houden was al meer dan genoeg.

Toen ging het lampje branden. Want als ik dan tijd had om met iemand af te spreken, wilde ik daar energie van krijgen. Dat klinkt misschien egocentrisch – en dat is het in zekere zin ook – al ben ik er van overtuigd dat het een wisselwerking is. Waar ik blij van iemand word, is de kans groot dat diegene ook blij wordt van mijn aanwezigheid.

Van wie wordt jij blij? En met wie wil jij je kostbare tijd doorbrengen? Geniet ervan!

Stefan

Lees- en luistertips door Stefan Verhoeve

Kijk
American Symphony

American Symphony, te zien op Netflix. Prachtige documentaire waarin JON BATISTE te zien is die een symfonie samenstelt en ondertussen ook een inkijkje geeft in zijn privéleven. Zijn vrouw, schrijfster Suleika Jaouad, vecht ondertussen tegen kanker. Een wereld van tegenstellingen, verschillende gezichten en liefde.

Genoten van deze nieuwsbrief? Deel deze link:
stefanverhoeve.nl/nieuwsbrief/fairhoeve6

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief FairHoeve: