Zo ben jij je telefoon de baas tijdens vakanties | FairHoeve #13

FairHoeve gratis ontvangen?

STEFANVERHOEVE.NL | 18 JUNI 2024 | #PRODUCTIVITEIT

Ga je mee offline? Wees je telefoon de baas

De zomer laat zich voorzichtig zien en daarmee kwam ook onze camper uit de stalling. Een weekendje op pad met het gezin, heerlijk. Niet alleen het gezin was mee, ook de telefoon. Dat weekend lukte het me om grotendeels offline te zijn, bewust ‘uit’. Ik heb ervan genoten. Wees je telefoon de baas tijdens een vakantie (en ook op andere momenten).

Als ik mijn telefoon zie, dan kijk ik toch even snel of ik niets heb gemist. Een berichtje, een belletje… En als ik nu mijn telefoon zag, hoefde ik niet te kijken, want ik was er even niet. Dat gaf mij alle ruimte en tijd om echt met en van mijn gezin te genieten. Het gaf rust.

Drie succesvolle manieren om ‘uit’ te staan: zo beheerst je telefoon je vakantie niet

#1 Wifi en Netwerk (4G / 5G) uit
De makkelijkste manier om alle internet-gerelateerde zaken tegen te houden is door niet online te gaan. Ik schakelde mijn netwerk uit, evenals de wifi. Het voordeel hiervan is dat je wel gebeld kunt worden. Als het kan dringend is, ben je bereikbaar, maar alle andere afleiding komt niet binnen. Spreek met jezelf een moment af wanneer je het even aanzet. Dat is het moment dat je alle berichten bijwerkt en daarna kan het weer uit.

#2 Niet storen automatisch inschakelen
Elke avond gaat om 21.30 uur bij mij ‘niet storen’ aan, net zoals de nachtmodus. Er komen geen berichten meer binnen en mijn scherm wordt zwart/wit in plaats van kleur. Doordat ik dit ingesteld heb, hoef ik er niet aan te denken en wordt het automatisch geregeld. Ook besef ik me dat als ik mijn telefoon na 21.30 uur nog pak, dat telefoon-tijd voorbij is, omdat bedtijd eraan komt. Op zo’n moment wil ik mijn hersenen niet volledig activeren met alle prikkels van de mobiele telefoon. Dus eenmalig instellen en je hebt er altijd plezier van.

#3 Geluid van meldingen uit
Mijn telefoon maakt alleen geluid als ik gebeld wordt. Dat is het enige wanneer ik namelijk op dat moment iets moet doen, anders mis ik het gesprek. Verder maakt hij geen geluid, omdat al het andere geen prioriteit heeft. Als iemand mij een bericht stuurt, dan kan ik dat ook een uur later beantwoorden – dat hoeft niet meteen.
Het vervelende van een geluidje is dat je een trigger binnenkrijgt en daarmee de zin om te kijken wat er aan de hand is. Als je geen geluidje hoort, is er ook geen trigger. Opgelost!

Ik wens je alle rust in deze prachtige zomerperiode. Ga zorgvuldig om met je tijd: je geliefden zijn meer tijd waard dan je telefoon, zeker tijdens vakantie. Ga naar buiten en geniet!

– Stefan

De winnende cover! Kanker bij ons thuis van Stefan Verhoeve verschijnt in het najaar van 2024.

P.S.
De vorige keer heb ik je gevraagd naar jouw mening over de cover van het boek. En ik kan je zeggen… er is een winnaar! Deze kwam duidelijk uit de bus als winnaar en daarmee is dit de cover geworden. Dankjewel voor je stem.

De voorbereidingen voor het boek zijn in volle gang. Niet alleen de cover is klaar, ook het binnenwerk wordt opgemaakt. Het plan is om het boek begin oktober te laten verschijnen. Stay tuned! 🙂

Genoten van deze nieuwsbrief? Deel deze link:
stefanverhoeve.nl/nieuwsbrief/fairhoeve13

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief FairHoeve: